Calendar module icon

Calendar

Please click here to learn more about how to run and participate in remote meetings!

Date:
August 17, 2021
Time:
6:00 PM
Location:

This will be a remote meeting. Brookline Interactive Group (BIG) will broadcast live out to the cable channels and online via live stream at www.brooklineinteractive.org/live

Address:
Brookline, MA 02445
Email:
Facebook Twitter Email

School Committee Meeting (Remote via Zoom)

Tuesday, August 17, 2021


DOCKET

SCHOOL COMMITTEE MEETING

TUESDAY, AUGUST 17, 2021

6:00 PM – 10:00 PM

This will be a remote meeting. Brookline Interactive Group (BIG) will broadcast live out to the cable channels and online via live stream at www.brooklineinteractive.org/live

BIG’s cable channels will replay the meeting and post the meeting recording at http://www.brooklineinteractive.org for viewing after the meeting.

Meeting Documents are available on the PSB Website. https://www.brookline.k12.ma.us/Page/2087

STATUTORY NOTICE OF THIS MEETING HAS BEEN FILED WITH THE TOWN CLERK.

NOTE: All times are approximate.

6:00 PM (5 minutes)

1. ADMINISTRATIVE BUSINESS (Suzanne Federspiel) 

a. Consent Agenda

i. Past Record: July 26, 2021 School Committee Meeting 

ii. Driscoll Project: Gilbane Change Order in the Amount of $0 

iii. Pierce Project: Miller Dyer Spears, Inc. Contract Amendment in the Amount of $1,650 

iv. Brookline High School Project: Skanska Change Order in the Amount of $0 

v. Brookline High School Project: NB Kenney Change Order in the Amount of $31,326.61 

vi. Brookline High School Project: CTA Change Order in the Amount of $74,139.81 

vii. Establishment and Acceptance of Funds for the Sylvia Davis Memorial Scholarship

6:05 PM (15 minutes)

2. PUBLIC COMMENT

Members of the public may send written public comment to school_committee@psbma.org Written comments will be shared with all School Committee members. If you would like to provide comment in real time during the meeting please email school_committee@psbma.org by 12:00 PM on Tuesday, August 17, 2021. After signing up, you will receive an email with additional information on how to provide comment during the meeting. Speakers will be called on in the order in which they signed up (2 minutes per person).

6:20 PM (2 hours and 45 minutes) 

3. PRESENTATIONS AND DISCUSSIONS OF CURRENT ISSUES

6:20 PM (30 minutes) 

a. Enrollment Update (Erin Cooley and Office of Registration and Enrollment Coordinator Meaghan Geaney)

6:50 PM (45 minutes) 

b. Budget Updates (Sam Rippin and Mariah Nobrega)

i. FY 2021 Budget 

ii. FY 2022 Budget

iii. American Rescue Plan (ARP) Funds

7:35 PM (1 hour) 

c. Update on Reopening Plan, including Health and Safety Measures (Linus Guillory)

i. Discussion and Possible Vote on Policy Review Subcommittee’s Proposed Policy on Face Coverings (David Pearlman)  

8:35 PM (30 minutes) 

d. Update on Mental Health Services (Casey Ngo-Miller, Director of Guidance and Clinical Services Maria Letasz, and Assistant Director of Guidance, Clinical Services, and Social-Emotional Learning Matthew DuBois)

9:05 PM (30 minutes)

4. SUBCOMMITTEE AND LIAISON REPORTS

a. Finance (Mariah Nobrega)

b. Capital Improvements (Helen Charlupski) 

c. Curriculum (Jennifer Monopoli) 

d. Policy (David Pearlman)

e. Government Relations (Helen Charlupski) 

f. Additional Liaisons and Updates

9:35 PM (5 minutes)

5. NEW BUSINESS

9:40 PM (20 minutes)

6. PROPOSED EXECUTIVE SESSION 

Motion to meet in Executive Session, pursuant to Massachusetts General laws chapter 30A section 21(a) for the following purposes:

Purpose 3, to discuss strategy with respect to collective bargaining with the Brookline Educators Union (BEU) (Unit A and Unit B), if an open meeting may have a detrimental effect on the bargaining and litigating position of the public body and the chair so declares;

Purpose 7, to review and approve executive session minutes from the following meeting: July 26, 2021.

7. ADJOURNMENT