Calendar module icon

Calendar

View All Calendars is the default. Choose Select a Calendar to view a specific calendar. Subscribe to calendar notifications by clicking on the Notify Me button, and you will automatically be alerted about the latest events in our community.

Event Details

Return to Previous
Download Agenda
Date:
September 10, 2015
Time:
6:00 PM - 8:30 PM
Location:
Town Hall - School Committee Meeting Room
Address:
333 Washington Street
5th Floor

Brookline, MA 02445
Contact:
617-730-2430
Email:
Facebook Twitter Email

School Committee Meeting (Town Hall, School Committee Room, 5th Floor)

Thursday, September 10, 2015


DOCKET 
SCHOOL COMMITTEE MEETING 
THURSDAY, SEPTEMBER 10, 2015 
6:00 PM – 8:20 PM
JAMES F. WALSH SCHOOL COMMITTEE ROOM, 5TH FLOOR, TOWN HALL 
STATUTORY NOTICE OF THIS MEETING HAS BEEN FILED WITH THE TOWN CLERK.
THE PUBLIC IS INVITED TO ATTEND.

NOTE: All times are approximate. 
6:00 PM (15 minutes) 
1. PROPOSED EXECUTIVE SESSION 
(To discuss strategy with respect to collective bargaining)

6:15 PM (5 minutes) 
2. ADMINISTRATIVE BUSINESS (Susan Wolf Ditkoff) 
a. Calendar: See Page 3 

6:20 PM (40 minutes) 
3. SUBCOMMITTEE REPORTS 
a. Finance (Beth Jackson Stram)
i. FY 2017 Budget Development Process Calendar (Proposed Vote)
ii. FY 2017 School Committee Budget Development Guidelines and Priorities (1
st Reading) 
b. Capital Improvements (David Pollak) 
c. Curriculum (Helen Charlupski)
i. Overview of Annual Strategic Plan Report Card 
d. Government Relations (Rebecca Stone) 
e. Policy Review (Lisa Jackson)
f. Additional Liaisons and Updates

 7:00 PM (15 minutes total; 3-5 minutes/person, depending on number of speakers) 
4. PUBLIC COMMENT People may sign up in advance, or sign in upon arrival.

7:15 PM (5 minutes) 
5. SCHOOL COMMITTEE PROPOSED VOTES 
a. Memorandum of Agreement with the Brookline Educational Secretaries Association, AFSCME Council 93, Local 1358 (Rebecca Stone) 
b. Memorandum of Agreement with the Building Service Employees, (Rebecca Stone) AFSCME Council 93, Local 1358

7:20 PM (40 minutes) 
6. PRESENTATIONS AND DISCUSSIONS OF CURRENT ISSUES 
7:20 PM (20 minutes) 
a. Report on Capital Improvements Program and Repair and Maintenance Projects (Charlie Simmons, Director of Public Buildings)

7:40 PM (10 minutes) 
b. Report on July 14, 2015 School Committee Workshop (Susan Wolf Ditkoff)

7:50 PM (10 minutes) 
c. 2015-2016 School Subcommittee Agendas (Susan Wolf Ditkoff)

8:00 PM (5 minutes) 
7. NEW BUSINESS

8:05 PM (15 minutes) 
8. PROPOSED EXECUTIVE SESSION 
(To conduct strategy sessions in preparation for negotiations with nonunion personnel)

9. ADJOURNMENT