Calendar module icon

Calendar

View All Calendars is the default. Choose Select a Calendar to view a specific calendar. Subscribe to calendar notifications by clicking on the Notify Me button, and you will automatically be alerted about the latest events in our community.

Event Details

Return to Previous
Download Agenda
Date:
December 17, 2015
Time:
6:00 PM - 8:00 PM
Location:
Town Hall - School Committee Meeting Room
Address:
333 Washington Street
5th Floor

Brookline, MA 02445
Contact:
617-730-2430
Email:
Facebook Twitter Email

School Committee Meeting (Town Hall, School Committee Room, 5th Floor)

Thursday, December 17, 2015


DOCKET
SCHOOL COMMITTEE MEETING
THURSDAY, DECEMBER 17, 2015
6:00 PM – 8:05
PM JAMES F. WALSH SCHOOL COMMITTEE ROOM, 5TH FLOOR, TOWN HALL
STATUTORY NOTICE OF THIS MEETING HAS BEEN FILED WITH THE TOWN CLERK.
THE PUBLIC IS INVITED TO ATTEND.
NOTE: All times are approximate.
6:00 PM (5 minutes)
1. ADMINISTRATIVE BUSINESS (Susan Wolf Ditkoff)
a. Calendar: See Page 3
b. Consent Agenda
i. Past Record: December 3, 2015 School Committee Meeting
ii. Out-of-State Student Trip: Brookline High School Model United Nations Club to Hanover, New Hampshire; February 26, 2016-February 28, 2016
iii. Out-of-State Student Trip: Lawrence School 8th Grade to New York City; June 2, 2016-June 3, 2016
iv. Out-of-State Student Trip: Pierce School 8th Grade to Caratunk, Maine; June 2, 2016-June 3, 2016
6:05 PM (30 minutes)
2. SUBCOMMITTEE AND LIAISON REPORTS
a. Finance (Beth Jackson Stram)
b. Capital Improvements (David Pollak)
c. Curriculum (Helen Charlupski)
d. Government Relations (Rebecca Stone)
i. Legislative Priorities (2nd Reading/Vote)
e. Policy Review (Lisa Jackson)
i. Proposed Vote to Approve an Interim Public Schools of Brookline Student Restraint Policy-Section E2b
f. Additional Liaisons and Updates
6:35 PM (15 minutes total; 3-5 minutes/person, depending on number of speakers)
3. PUBLIC COMMENT People may sign up in advance, or sign in upon arrival.
6:50 PM (5 minutes)
4. STUDENT REPORT (Ethan Kahn)
6:55 PM (10 minutes)
5. INTERIM SUPERINTENDENT’S REPORT (Joe Connelly)
7:05 PM (10 minutes)
6. SCHOOL COMMITTEE ACTIONS
a. Proposed 2016-2017 School Calendar with Early Dismissal Dates (Joe Connelly)
(1st Reading)
7:15 PM (45 minutes)
7. PRESENTATIONS AND DISCUSSIONS OF CURRENT ISSUES
7:15 PM (15 minutes)
a. FY 2016 1st Quarter Financial Report (Beth Jackson Stram)
7:30 PM (15 minutes)
b. Update on Superintendent Search Process (Lisa Jackson)
7:45 PM (15 minutes)
c. Massachusetts Accountability and Assistance System- (Helen Charlupski)
Level Determinations
8:00 PM (5 minutes)
8. NEW BUSINESS
9. ADJOURNMENT