Calendar module icon

Calendar

View All Calendars is the default. Choose Select a Calendar to view a specific calendar. Subscribe to calendar notifications by clicking on the Notify Me button, and you will automatically be alerted about the latest events in our community.

Event Details

Return to Previous
Download Agenda
Date:
February 4, 2016
Time:
6:00 PM - 9:30 PM
Location:
Town Hall - School Committee Meeting Room
Address:
333 Washington Street
5th Floor

Brookline, MA 02445
Contact:
617-730-2430
Email:
Facebook Twitter Email

School Committee Meeting (Town Hall, School Committee Room, 5th Floor)

Thursday, February 4, 2016


DOCKET
SCHOOL COMMITTEE MEETING
THURSDAY, FEBRUARY 4, 2016
6:00 PM – 9:35 PM
JAMES F. WALSH SCHOOL COMMITTEE ROOM, 5TH FLOOR, TOWN HALL
STATUTORY NOTICE OF THIS MEETING HAS BEEN FILED WITH THE TOWN CLERK.
THE PUBLIC IS INVITED TO ATTEND.
NOTE: All times are approximate.
6:00 PM (5 minutes)
1. ADMINISTRATIVE BUSINESS (Susan Wolf Ditkoff)
a. Calendar: See Page 3
b. Consent Agenda
i. Past Record: January 21, 2016 School Committee Meeting
ii. Past Record: January 22, 2016 Legislative Breakfast
6:05 PM (30 minutes)
2. SUBCOMMITTEE AND LIAISON REPORTS
a. Finance (Beth Jackson Stram)
b. Capital Improvements (David Pollak)
c. Curriculum (Helen Charlupski)
i. Proposed Vote to Approve 2016-2017 Brookline High School Course Catalog Addition: Racial Awareness Seminar
d. Government Relations (Rebecca Stone)
e. Policy Review (Lisa Jackson)
f. Superintendent Transition Process (Lisa Jackson)
g. Additional Liaisons and Updates
6:35 PM (15 minutes total; 3-5 minutes/person, depending on number of speakers)
3. PUBLIC COMMENT People may sign up in advance, or sign in upon arrival.
6:50 PM (10 minutes)
4. INTERIM SUPERINTENDENT’S REPORT (Joe Connelly)
7:00 PM (2 hours)
5. PRESENTATIONS AND DISCUSSIONS OF CURRENT ISSUES
7:00 PM (30 minutes)
a. Strategic Plan 2.0 – Update on Strategic Planning Framework, Process and Timeline
(Ben Lummis, Special Assistant to the Superintendent for Strategy and Performance)
7:30 PM (1 hour and 30 minutes)
b. Status Update and Further Discussion of 9th School Site Analysis and Timeline (Joint Meeting of the School Committee and Board of Selectmen)
(Kara Brewton, Econcomic Development Director)
9:00 PM (5 minutes)
6. NEW BUSINESS
9:05 PM (30 minutes)
7. EXECUTIVE SESSION
(To conduct strategy sessions in preparation for negotiations with nonunion personnel)
8. ADJOURNMENT