Calendar module icon

Calendar

View All Calendars is the default. Choose Select a Calendar to view a specific calendar. Subscribe to calendar notifications by clicking on the Notify Me button, and you will automatically be alerted about the latest events in our community.

Event Details

Return to Previous
Download Agenda
Date:
May 19, 2016
Time:
6:00 PM - 7:30 PM
Location:
Town Hall - School Committee Meeting Room
Address:
333 Washington Street
5th Floor

Brookline, MA 02445
Contact:
617-730-2430
Email:
Facebook Twitter Email

School Committee Meeting (Town Hall, School Committee Room, 5th Floor)

Thursday, May 19, 2016


DOCKET
SCHOOL COMMITTEE MEETING
THURSDAY, MAY 19, 2016
6:00 PM – 7:30 PM
JAMES F. WALSH SCHOOL COMMITTEE ROOM, 5TH FLOOR, TOWN HALL
STATUTORY NOTICE OF THIS MEETING HAS BEEN FILED WITH THE TOWN CLERK.
THE PUBLIC IS INVITED TO ATTEND.
NOTE: All times are approximate.
6:00 PM (5 minutes)
1. ADMINISTRATIVE BUSINESS (Susan Wolf Ditkoff)
a. Calendar: See Page 3
b. Consent Agenda
i. Past Record: May 5, 2016 School Committee Meeting
ii. Establishment of Alternative Choices in Education (ACE) Scholarships- ACE Leadership Award; ACE Community-minded Award, and ACE Academic Achievement Award)
iii. Establishment of Brookline High School Class of 1943 “100th Class” Scholarship
6:05 PM (20 minutes)
2. STAFF RECOGNITIONS
a. Caverly Award Winners (Kathleen Sheehy, Brookline Education Foundation Executive Director; Janice Gaudette, K-2 Therapeutic Learning Center Teacher at Devotion; Jill Sifantus, Biology Teacher at Brookline High School)
6:25 PM (30 minutes)
3. SUBCOMMITTEE AND LIAISON REPORTS
a. Finance (Beth Jackson Stram)
b. Capital Improvements (David Pollak)
c. Curriculum (Helen Charlupski)
d. Government Relations (Rebecca Stone)
e. Policy Review (Lisa Jackson)
i. Preview of Proposed Public Schools of Brookline (PSB) Financial Policies (Student Fees, Fines and Charges; Financial Assistance)
f. Additional Liaisons and Updates
6:55 PM (15 minutes total; 3-5 minutes/person, depending on number of speakers)
4. PUBLIC COMMENT People may sign up in advance, or sign in upon arrival.
7:10 PM (5 minutes)
5. STUDENT REPORT (Ethan Kahn)
7:15 PM (10 minutes)
6. INTERIM SUPERINTENDENT’S REPORT (Joe Connelly)
7:25 PM (5 minutes)
7. NEW BUSINESS
8. ADJOURNMENT