Calendar module icon

Calendar

View All Calendars is the default. Choose Select a Calendar to view a specific calendar. Subscribe to calendar notifications by clicking on the Notify Me button, and you will automatically be alerted about the latest events in our community.

Event Details

Return to Previous
Download Agenda
Date:
June 1, 2016
Time:
6:00 PM - 8:00 PM
Location:
Town Hall - School Committee Meeting Room
Address:
333 Washington Street
5th Floor

Brookline, MA 02445
Contact:
617-730-2430
Email:
Facebook Twitter Email

School Committee Meeting (Town Hall, School Committee Room, 5th Floor)

Wednesday, June 1, 2016


DOCKET
SCHOOL COMMITTEE MEETING
WEDNESDAY, JUNE 1, 2016
6:00 PM – 7:55 PM JAMES F. WALSH SCHOOL COMMITTEE ROOM, 5TH FLOOR, TOWN HALL
STATUTORY NOTICE OF THIS MEETING HAS BEEN FILED WITH THE TOWN CLERK.
THE PUBLIC IS INVITED TO ATTEND.
NOTE: All times are approximate.
6:00 PM (5 minutes)
1. ADMINISTRATIVE BUSINESS (Susan Wolf Ditkoff)
a. Calendar: See Page 3
b. Consent Agenda
i. Past Record: May 19, 2016 School Committee Meeting
ii. Signature Authority for Summer Months
iii. Out-of-State Student Trip: Brookline High School Boys Crew to Mercer, New Jersey (National High School Championships); June 9, 2016 to June 13, 2016
iv. Out-of-Country Student Trip: Brookline High School Music Department to Spain (Concert Tour); February 17, 2017 to February 24, 2017
v. Out-of-Country Student Trip: Brookline High School Latin Trip to Italy; April 13, 2017 to April 21, 2017
vi. Establishment of the Karen-Kuskin-Smith Scholarship
6:05 PM (15 minutes)
2. WELCOME BACK TO BROOKLINE HIGH SCHOOL 
STUDENTS RETURNING FROM CHINA (Steve Lantos, Coordinator for the  Brookline China Exchange, and Students)
6:20 PM (30 minutes)
3. SUBCOMMITTEE AND LIAISON REPORTS
a. Finance
b. Capital Improvements (David Pollak)
c. Curriculum (Helen Charlupski)
d. Government Relations (Rebecca Stone)
e. Policy Review (Lisa Jackson)
f. Additional Liaisons and Updates
6:50 PM (15 minutes total; 3-5 minutes/person, depending on number of speakers)
4. PUBLIC COMMENT People may sign up in advance, or sign in upon arrival.
7:05 PM (10 minutes)
5. INTERIM SUPERINTENDENT’S REPORT (Joe Connelly)
7:15 PM (5 minutes)
6. SCHOOL COMMITTEE ACTIONS
a. Appointment to EDCO Collaborative Board of Directors for 2016-2017
b. Appointment to EDCO Collaborative Advisory Council for 2016-2017
7:20 PM (5 minutes)
7. NEW BUSINESS
7:25 PM (30 minutes)
8. POSSIBLE EXECUTIVE SESSION
For Purpose 2, to conduct strategy sessions in preparation for negotiations with nonunion personnel and for Purpose 3, to discuss strategy with respect to collective bargaining (Brookline Educators Union-Units A, B, and Paras)
9. ADJOURNMENT