Calendar module icon

Calendar

View All Calendars is the default. Choose Select a Calendar to view a specific calendar. Subscribe to calendar notifications by clicking on the Notify Me button, and you will automatically be alerted about the latest events in our community.

Date:
November 14, 2019
Time:
6:00 PM
Location:
Town Hall - School Committee Meeting Room
Address:
333 Washington Street
5th Floor

Brookline, MA 02445
Contact:
617-730-2430
Email:
Facebook Twitter Email

School Committee Meeting (Town Hall, School Committee Room)

Thursday, November 14, 2019


DOCKET
SCHOOL COMMITTEE MEETING
THURSDAY, NOVEMBER 14, 2019
6:00 PM – 10:00 PM
WALSH SCHOOL COMMITTEE ROOM, 5TH FLOOR, TOWN HALL
STATUTORY NOTICE OF THIS MEETING HAS BEEN FILED WITH THE TOWN CLERK.
THE PUBLIC IS INVITED TO ATTEND.
NOTE: All times are approximate.
6:00 PM (5 minutes)
1. ADMINISTRATIVE BUSINESS (Julie Schreiner-Oldham)
a. Calendar: See Page 3
b. Consent Agenda
i. Past Record: November 4, 2019 School Committee Workshop
ii. Past Record: October 17, 2019 School Committee Meeting
iii. Student Trip Application: Brookline High School Model UN Conference; Dartmouth College; Hanover, New Hampshire; April 3, 2020-April 5, 2020
6:05 PM (5 minutes)
2. STUDENT REPORT (Levi Cannon)
6:10 PM (1 hour)
3. PRESENTATIONS AND DISCUSSIONS OF CURRENT ISSUES
a. Presentation and Discussion on FY 2020 and FY 2021 Budgets (Ben Lummis)
7:10 PM (1 hour and 40 minutes)
4. PROPOSED EXECUTIVE SESSION Motion to meet in Executive Session, pursuant to Massachusetts General laws chapter 30A section 21(a) for the following purposes: (Purpose 3): to discuss strategy with respect to collective bargaining with the Brookline Educators Union (BEU), Units A, Unit B, and Paraprofessionals, if an open meeting may have a detrimental effect on the bargaining or litigating position of the public body and the chair so declares.
(Purpose 7): to review and approve executive session minutes from the following meetings:
October 4, 2018; October 18, 2018; October 25, 2018; November 8, 2018; September 26, 2019; and October 2, 2019.
8:50 PM (15 minutes total; 3-5 minutes/person, depending on number of speakers)
5. PUBLIC COMMENT People may sign up in advance, or sign in upon arrival.
9:05 PM (20 minutes)
6. PRESENTATIONS AND DISCUSSIONS OF CURRENT ISSUES
9:05 PM (10 minutes)
a. Legislative Priorities (1st Reading) (Helen Charlupski)
9:15 PM (10 minutes)
b. Update on Superintendent Search Process (Michael Glover)
9:25 PM (5 minutes)
7. SCHOOL COMMITTEE ACTIONS
a. Possible Vote to Approve Advanced Placement Science 
Memorandum of Agreement with the Brookline Educators Union (Ben Lummis)
9:30 PM (10 minutes)
8. INTERIM SUPERINTENDENT’S REPORT (Ben Lummis)
9:40 PM (15 minutes)
9. SUBCOMMITTEE AND LIAISON REPORTS
a. Finance (Susan Wolf Ditkoff)
b. Capital Improvements (Helen Charlupski)
c. Curriculum (Barbara Scotto)
d. Policy Review (Michael Glover)
e. Additional Liaisons and Updates
9:55 PM (5 minutes)
10. NEW BUSINESS
11. ADJOURNMENT