Calendar

Please follow this link to Learn how to run and participate in remote meetings

Need help finding calendar items? See our guide on Website University

Date:
February 9, 2023
Time:
6:00 PM
Location:

Watch Remotely: Brookline Interactive Group (BIG) will broadcast live out to the cable channels

and online via live stream at www.brooklineinteractive.org/live

Email:
Facebook Twitter Email

School Committee Meeting (BIG Live Broadcast/Stream)

Thursday, February 9, 2023


DOCKET

SCHOOL COMMITTEE MEETING

THURSDAY, FEBRUARY 9, 2023

6:00 PM – 9:35 PM

Watch Remotely: Brookline Interactive Group (BIG) will broadcast live out to the cable channels

and online via live stream at www.brooklineinteractive.org/live

BIG’s cable channels will replay the meeting and the meeting recording will be posted at

http://www.brooklineinteractive.org for viewing after the meeting.

STATUTORY NOTICE OF THIS MEETING HAS BEEN FILED WITH THE TOWN CLERK.

Meeting Documents are available on the PSB Website. https://www.brookline.k12.ma.us/Page/2087

NOTE: All times are approximate.

6:00 PM (5 minutes)

1. ADMINISTRATIVE BUSINESS (David Pearlman)

a. Consent Agenda

i. Past Record: February 2, 2023 School Committee Meeting

ii. Student Trip: Brookline High School Girls Track to New York City;

February 10, 2023-February 11, 2023

6:05 PM (20 minutes)

2. SUPERINTENDENT’S REPORT (Linus Guillory)

a. Spotlight on Excellence

6:25 PM (15 minutes)

3. PUBLIC COMMENT

Members of the public may provide public comment remotely. If you would like to provide public

comment, please email schoo[email protected] by 12:00 PM on Thursday, February 9, 2023.

After signing up, remote speakers will receive an email with additional information on how to provide

comment during the meeting. Speakers will be called on in the order in which they signed up. All

speakers will be limited to 2 minutes per person. Members of the public may send written public comment

to [email protected] Written comments will be shared with all School Committee members.

6:40 PM (2 hours and 15 minutes)

4. PRESENTATIONS AND DISCUSSIONS OF CURRENT ISSUES

6:40 PM (45 minutes)

a. Discussion and Possible Vote on FY 2024 Budget (Linus Guillory)

7:25 PM (40 minutes)

b. Presentation of School Improvement Plans (Lincoln Principal Brian Denitzio

and Pierce Principal Jamie Yadoff)

8:05 PM (20 minutes)

c. Update on Heath School Renaming Efforts (Heath Principal Asa Sevelius)

8:25 PM (30 minutes)

d. Public Schools of Brookline Staffing Profile SY 2022-2023 (Tye’sha Fluker)

8:55 PM (5 minutes)

5. SCHOOL COMMITTEE ACTIONS

a. Possible Vote to Approve Memorandum of Agreement with AFSCME School Food Service Workers (Brookline High School Chef) (Tye'sha Fluker)

b. Possible Vote to Approve Memorandum of Agreement with AFSCME School Food Service Workers (Work during Vacations) (Tye'sha Fluker)

c. Possible Vote Extend School Bus Contracts (Director of Operation Matt Gillis)

9:00 PM (30 minutes)

6. SUBCOMMITTEE AND LIAISON REPORTS

a. Capital Improvements (Helen Charlupski)

b. Curriculum (Suzanne Federspiel)

c. Diversity, Equity, Inclusion, and Justice (Valerie Frias)

d. Finance (Mariah Nobrega)

i. Accounts Payable Warrants

e. Government Relations (Suzanne Federspiel)

f. Negotiations (Andy Liu)

g. Policy (David Pearlman)

h. Additional Liaisons and Updates

9:30 PM (5 minutes)

7. NEW BUSINESS

8. ADJOURNMENT


Map
Agenda
Facility Submit Event Print Email Event Subscription View RSS Feeds Select on Calendar Expand Collapse Previous Next Down Up Map Share Show more
Agenda